Bli scout!

Äventyr och utmaningar med nya kompisar! Bli scout och lär dig nya saker genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna är det roligt bus utomhus som gäller. Du kan börja som spårarscout när du går i tvåan, men till skillnad från många sporter så måste man inte vara med från start. Du kan börja även om du är 12 eller 17 år.

Häng med på äventyr!

Du får du schyssta kompisar att räkna med. Tillsammans med dem får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

När man är scout får man lära sig något nytt nästan varje dag, det är alltid roliga grejer men också sånt som är väldigt bra att kunna. Vi bestämmer tillsammans vad vi vill göra, det kan vara allt från att lära oss sjukvård till att bygga en egen flotte. Men i Scouter lär vi oss inte hur man gör genom att läsa böcker, vi lär oss det genom att prova på riktigt istället.

Vi träffas en gång i veckan

Scouterna träffas en kväll i veckan. Det finns olika grupper för olika åldrar. Kolla in vilken grupp du skulle tillhöra under ‘Avdelningar’. Vi gör väldigt många olika aktiviteter, äventyr och utmaningar. Kontakta avdelningsledaren om du vill hänga med och testa en gång! Eller fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi dig!

Vad kostar det?

Som scout betalar du 300 kr per termin i medlemsavgift. Läger och hajker arrangeras till självkostnadspris.

Läs mer

Det finns mycket info på Scouterna.se om hur det är att vara scout. Läs mer om att bli scout på Scouterna.se.