Scoutskjorta och märken

Scoutskjortan är ett plagg som är tänkt att skapa en känsla av samhörighet. Den är dessutom praktisk och tålig. Märkena på skjortan visar vilka äventyr du varit med om och vilka kunskaper du fått som scout.

Skjorta, tröja eller ingenting?

Alla ska kunna vara med i scouterna. Det finns inget tvång om att köpa eller bära ett visst plagg. Om man vill vara ‘uppklädd’ i scoutsammanhang har man på sig skjorta och halsduk eller någon av de olika t-shirts och tröjor som också räknas som scouternas officiella kläder. Om man har en skjorta eller scouttröja brukar de flesta scouter ha den på sig när de åker till och från olika aktiviteter. Det ser häftigt ut när vi alla kommer i liknande kläder och så gör vi samtidigt lite extra reklam för scouterna.

Vi har även tagit fram kläder som är speciella för Oxie scoutkår. Det är för att det ska vara enkelt och billigt att få tag i oömma kläder. Dessa räknas däremot inte som del av den officiella scoutdräkten.

Halsduk

Halsduken eller slipsen finns i många olika färger. Varje kår har sin egen färg. I Oxie är vår halsduk vit med grön kant. Det finns även en Sverigehalsduk och speciella halsdukar om man deltagit i ett visst läger eller utbildning. Halsduken kan också bäras ovanpå en vanligt t-shirt. Den är trekantig till formen för att kunna användas som mitella, tryckförband, ögonbindel och en massa annat som kan behövas vid både allvar och lek.

Köp scoutskjorta

Du kan testa olika storlekar av scoutskjortan och scouttröjor i vår lokala scoutshop på scoutkåren. Alla scoutkläder och andra coola scoutprylar finns på www.scoutshop.se.

Märken

När scouterna lär sig olika saker eller deltar i vissa aktiviteter såsom läger så får de märken. Det kan vara klurigt att veta var märkena ska placeras så därför kan du läsa om de olika märkenas placering nedan. Vill du skriva ut dokumentet eller bara spara ner det så går det att ladda ner den som PDF.