Innan terminen börjar träffas alla ledare för att planera terminen tillsammans. Vi går igenom vilka arrangemang som finns i distriktet eller på nationell nivå och skriver in dem i terminsprogrammen. Vi funderar på vilket vårläger och sommarläger vi vill åka på – oftast finns det mer än ett att välja på. Vi lägger in datum för gemensamma aktiviteter som t.ex terminsstart och -avslutning.

I år har dessutom Oxie i uppdrag att arrangera Scouternas dag så det måste vi bilda en projektgrupp för och dra igång planeringen. Scouternas dag är en heldagstävling för scouter i alla åldrar. Den ska hållas någonstans i Malmö och kårerna i Malmökretsen turas om att arrangera den.

Sen brukar någon ledare vilja gå en utbildning eller två och då kollar vi upp när de hålls.

Sist men inte minst försöker vi också planera in lite trevligheter för oss ledare så vi får ny energi och lär oss nya roliga saker!

Terminsstarten är inte bestämd än men den brukar bli en till två veckor efter skolan börjar.

Om någon förälder vill komma på planeringsmötet och se hur det går till eller kanske rycka in och hjälpa till någonstans så är det mycket uppskattat! Till Scouternas dag (datum brukar bli i mars/april) är inte satt än men den dagen kommer vi behöva en hel del hjälp.