Sommarlägret Elementum

Under en vecka i juli var vi iväg på sommarlägret Elementum. Som namnet antyder så handlade det om de fyra elementen – luft, jord, vatten och eld. Våra äldre scouter kom först till lägret och byggde upp vår by som låg i stadsdelen Vindskyddet. Tillsammans med åtta andra kårer bildade vi en stadsdel med namn från ett element (vi hade alltså luft 🙂 ). Stadsdelen smyckades med en portal med ett vindskydd uppe på och vi byggde även ett litet vindkraftverk. Helt klart snyggast stadsdel tyckte vi.

Efter halva veckan kom våra spårare upp och stannade fyra dagar. Alla scouter fick testa aktiviteter från alla elementen men de som var där hela veckan hann ju med lite fler aktiviteter per element. Vi var i flera patruller så scouterna fick önska aktivitet så alla gjorde inte allt.

De fyra elementen

När det var eld poppade vi popcorn i sil, bakade bröd, gjorde eldpåsar, vek en pappersdrake (för såna sprutar eld) och tillverkade törefacklor.

Vatten var nog det roligaste elementet. Då paddlade vi kanot (en bana där man skulle hitta bokstäver), åkte vattenruschkana, sprang i funballs (stora bollar av plast som man springer inuti på vattnet), fångade vattendjur, hade vattenlekar och rockade loss på skumdiscot.

Elementet jord var ganska brett. Vi testade en jättelabyrint där bollen var en potatis, gjorde skedar med lerskaft, täljde smörknivar, tillverkade ett eget rep (repslagning), täljde vandringspinnar, gjorde gipsmask, potatistryck, sprang hinderbana och vek en pappersmus.

Under elementet luft fick vi testa en av lägrets absoluta höjdpunkter – att åka helikopter! Vi fick även tillverka drömfångare, testa blåsrör och skickade meddelanden med heliumballonger.

Roliga kvällar

På kvällarna var det lika fullt upp med invigning, lägershow och lägerbål. Under lägershowen fick vi till och med en hälsning via video från Hasse Andersson eftersom det var melodin från Guld och Gröna skogar som vi hade som lägersång med annan text. Men vi såg så klart till att hinna bada (det var ju grymt varmt) och äta glass och våfflor i cafét också.

Grattis och hurra!

Tre födelsedagar hann vi också fira med tårta, presenter och girlanger. Tårta på läger måste vara något av det godaste man kan äta!

Det var en jättekul vecka som gick alldeles för fort!

 

Kommentera