Tack för en fantastisk vårtermin!

Det var länge sedan vi hade så många scouter i Oxie scoutkår och vi har haft en händelsrik vår.

Spårarna träffade vättar och älvor på sitt läger vid havet. Upptäckarna och Äventyrarna fick en smågalen upplevelse på lägret som hette “Frukta löken”. Äventyrarna tävlade dessutom i den ärofyllda tävlingen Dynggrepen som är som en hajk med olika tävlingsmoment.

Vi har åkt skridsko, lagat mat, surrat torn, tillverkat hajkbrickor, haft Minionutmaningar, övat hjärt/lungräddning, varit på örnexkursion, besökt observatoriet, gjort upp eld på en massa skojiga sätt och så klart, bara haft roligt!. På Scouternas dag tävlade fyra patruller från oss i Kungsparken i Malmö mot scouter från hela Skåne. En av våra patruller kom trea!

På St.Georges-dagen fyllde vi Törringelund med glada scoutfamiljer under vår familjegrillning med märkesutdelning.

Vårlägret var hela fyra dagar under Kristi Himmelsfärdshelgen. Vi fick åka linbana, testa smide, springa hinderbanor, skjuta vattenraketer, delta i scoutolympiad, ha kul vid lägerbålet och mysa med kvällsfika. Precis så som läger ska vara.

Terminen avslutades med en kanot- och klätterhelg för Upptäckare och Äventyrare. Och sen hade vi vår mysiga terminsavslutning med lekar och grillning på Käglinge Rekreationsområde då det blev ännu lite fler märken som delades ut.

Nu ser vi fram mot sommarlägret Elementum i slutet av juli!

Ha en skön sommar med mycket utelek önskar vi i Oxie scoutkår! Stort tack till alla som hjälpt till under terminen!

Terminen drar igång den 23 augusti igen! Vi ses!

Kommentera